Téma: popis pracovního postupu
Námět: recept na jídlo
Osnova:
1)
Odkud recept znám, jak jsem k němu
přišel(a)
2)
Suroviny potřebné k receptu
3)
Postup
4)
Mé zkušenosti s receptem – kdy ho doma
připravujeme, jak mi chutná, proč se k němu vracíme, závěrečná doporučení
k servírování, zdobení apod.
Půjde o souvislý text. Nezapomeňte na odstavce (budou min.
4, když máme 4 body osnovy, ale můžete udělat i více, pokud se budou hodit –
např. pokud budete popisovat nějaké zdobení).
Podmínky:
-
půjde o recept s min. 8 postupnými kroky
-
každé sloveso se může objevit pouze 2x (máme celou
řadu sloves, která popisují, jak s jídlem můžeme zacházet – krájíme,
strouháme, sekáme, mícháme, šleháme, třeme, přidáváme, přisypáváme…)
-
samotný postup zpracování receptu bude psán v tzv.
plurálu skromnosti – tzn. osobou
budeme MY – např. zamícháme,
připravíme si, nastrouháme si….; první a poslední odstavec bude
ale o vás – váš názor, vaše zkušenosti (takže píšete za sebe – „já mám tento
recept rád, protože….“, nebo „ naše rodina si recept oblíbila už strašně
dávno…“)
-
sloh bude napsán na jednotném papíru
s předepsanou hlavičkou – kdo nemá, vyzvedne si!!! (to stejné platí i pro
případ, že by někdo s papírem cokoli udělal – přijde si pro nový)
Termín odevzdání:
-
7.A = 2. 11.
-
7.B = 6. 11.
Žádné komentáře:
Okomentovat